Украйна вече се смята за част от Европейския съюз. Това заяви

...
Украйна вече се смята за част от Европейския съюз. Това заяви
Коментари Харесай

Зеленски: Украйна вече е част от Европейския съюз

Украйна към този момент се счита за част от Европейския съюз. Това съобщи президентът Володимир Зеленски, представен от ДПА.

Украйна де факто към този момент е станала член на Европейски Съюз, изтъкна той във видеообръщение към Народното събрание на Люксембург. Държавният глава изрази увереност, че страната му към този момент демонстрира с делата си, че извършва европейските критерии.

Без да посочва поименно съветския президент Владимир Путин, Зеленски прикани люксембургските депутати: “Трябва да попречите на този субект да унищожи европейските ценности”.
Ако не успеем дружно да спрем този човек, това ще бъдат мрачни часове – мрачни часове, каквито към този момент изпитахме през Втората международна война, предупреди той.
Зеленски настоя за още наказания на Европейски Съюз против Русия и за доставянето на “повече оръжия, съвременни оръжия” на Украйна.

Президентът добави, че в момента руските войски окупират към 20% от украинската територия и съпостави сегашния спор с Втората международна война.

Зеленски акцентира, че макар че съветската войска към този момент е изгубила повече от 30 000 бойци, никоя страна не би трябвало да остава безразлична и целият свят би трябвало да се сплоти, с цел да спре “тиранията”. Той добави, че почти 300 000 квадратни километра украинска земя са покрити с мини и снаряди.

Преди дни 27-те членки на ЕС договориха нов пакет от наказания против Рисия. Той обхваща повече от 2/3 от вноса на съветски нефт за блока.
Блокът се съгласи и за унищожаване на най-голямата банка в Русия – “Сбербанк”, от интернационалната платежна система SWIFT.
Планираният шести кръг от наказания против Москва след нейното навлизане в Украйна беше в застой от съвсем месец поради напрегнатите различия в блока заради разнообразни равнища на взаимозависимост от съветски източници на сила.

Унгария води “опозицията”, подкрепена от страни като Словакия, Чехия и България, които споделят, че не могат да спрат вноса.

Междувременно стана ясно, че работата на повече от 86% от компанииите в Русия е наранена от наложените наказания.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР